logo_vaelljud_ab_2d.jpg
Facebook_icon.svg.png

EAR 834P är en rör uppbyggd phono förförstärkare. Den blir ofta använd i audio / HiFi tidningar som en reference i sin klass av pris-prestanda produkter. Ända sen lanseringen av 834P har många konkurrenter försökt att kopiera den, men varför nöja sig med en kopia när man kan köpa originalet?834P genomgår som alla andra EAR produkter löpande uppdateringar men utan att man för den sakens skull ändrar modell beteckning.

834P kan beställas med en ingångs känslighet på 2,2 mV för MM pickup och i en annan version med EAR's egen inbyggda step-up transformator som används för att öka förstärkningen för MC pickuper. Den här versionen har även en omkopplare så att man kan ställa känsligheten mellan 2,2 mV og 0,22 mV.

Båda versionerna kan för en liten merkostnad levereras med en volym potentiometer för reglering av utgångs spänning, vilket gör det möjligt att driva en effektförstärkare direkt.

834P finns i två versioner. En lite enklare version helt i svart utförande och en "De Lux" version, där man använt sig av samma kretslösning men med ännu bättre komponenter och ett mer påkostat och elegantare kabinett med kromad front.

Som tidigare nämnts varför nöja sig med en kopia - Originalet är som regel det bästa!

tekniska data
namndata
Ingångskänslighet vid 1 V out @ 1 kHz 2,2 mV MC: 0,22 mV
Max utspänning 30 V
Signal-brus-förhållande (ovägt) 80 dB (IHF)
Rörbestyckning 3 x ECC 83

Läs recension frän Stereotimes Dec 2002 här

Läs recension fränSoundStage April 1998 här