logo_vaelljud_ab_2d.jpg
Facebook_icon.svg.png

Untitled document

EAR 324 är den perfekta lösningen för entusiasten, en grammofon förförstärkare som representerar det ultimata i kvalitet, tillsammans med stor användarvänlighet och flexibel anpassning av impedans och förstärkning för den valda pickupen.


EAR 324 är baserad på delar av kretslösningar och teknik från EAR 312, som är toppmodellen av förförstärkare från EAR / Yoshino.

EAR 324 har två separata ingångar för både MM och MC pickuper vilket gör det möjligt att ansluta två skivspelare samtidigt.

Ingång nummer ett är omkopplingsbar mellan MM / MC. Ingången är försedd med högkvalitativa step-up transformatorer, (samma som den separata EAR MC 4 enheten), impedansen och förstärknigs nivå kan justeras på fronten. (0 dB, -6 dB och -12 dB). MM ingången har en fast impedans nivå.

Ingång nummer två är dedikerad till MM pickuper där impedans och kapacitans kan justeras på fronten vilket skapar optimala förutsättningar för en högkvalitativ MM pickup.

Det finns möjlighet att välja mellan obalanserade och balanserade utgångar med mycket låg impedans så att om nödvändigt man kan använda långa kablar till förförstärkaren.

EAR 324 är helt och hållet uppbyggd med transistorer.

EAR 324 är en av världens bästa grammofon förförstärkare, och bara en lyssningstest kan ge dig en uppfattning om hur mycket du kan få ut av dina värdefulla vinylskivor.

Untitled document
tekniska data
Ingångskänslighet MM: 2,5 mV, MC: 0,15 mV
Maximal förstärkning MM: Max 52dB, MC: max 72dB
Signal brusförhållande 68 dB (ref 2,5 mV)
RIAA avvikelse + / - 0,3 dB
kanal Balans + / - 0,2 dB
Distorsion 0,2% vid 2 V
Ingång MC 4, 15 eller 40 ohm
Ingångsimpedans MM 15, 22, 33, 47 eller 100 kOhm
Output 60 Ohm
Storlek 325 x 270 x 100 mm (B x D x H)
Vikt 5 kg
Untitled document

Läs recension frän Ken Kessler, HomeTheaterReview.com här

Läs recensionen av Hifi News här

Läs recensioner från Stereophile här

Läs recensioner från Positive Feedback Issue 6 här

Läs recensioner från Positive Feedback Issue 15 här